Restaurace

Otevírací doba restaurace

Hotelová restaurace Stodola nadchne vaše chuťové pohárky. Stůl pro rodinný oběd nebo romantickou večeři si můžete rezervovat na +420 724 400 497.

pondělí až čtvrtek, neděle:
10.00–22.00
(vaříme do 21 hodin)
pátek a sobota
10.00–23.00
(vaříme do 22 hodin)

Jaké gastronomické zážitky na vás v restauraci čekají?

Snídaně

Vaše tělo i mysl po ránu nastartují bohaté švédské stoly. Najdete na nich jen samé čerstvé potraviny, křupavé pečivo a zámecké buchty. Abyste ráno byli FRESH, připravte si vitamínovou bombu přesně podle svých chutí. V odšťavňovači můžete namíchat citrusy, jablka, mrkev, celer a další zeleninu i ovoce. Všichni ubytovaní hosté mají samozřejmě snídani v ceně pobytu.

Obědy

Osvědčené pokrmy hodné zámeckého prostředí nabízíme à la carte. Stálý jídelní lístek nahrazujeme zejména o víkendech speciálními nabídkami sezónních pokrmů. Těší nás, že pro vás můžeme připravovat pokrmy z regionálních zdrojů. Například steaky pochází z býků, kteří se pásli nedaleko přírodního parku Rokytná. Bylinky, které dotvářejí jejich chuť, si v bio kvalitě pěstujeme sami v zámecké zahradě.

Večeře

Závěrečné jídlo dne si vychutnáte díky pestré bufetové nabídce. Ta má podobu pětichodového menu, které se skládá z polévky, předkrmu, salátu, hlavního jídla a dezertu. V případě menší obsazenost je hlavní chod servírovaný.

Zámecké sladkosti

Zámecké buchty, zákusky a další sladká potěšení pečeme přímo na zámku. Z dvorní cukrárny tak putují rovnou na váš talířek. Skvěle se hodí třeba k šálku lahodné kávy.

Speciality

Oblíbené jsou také speciality, které připravujeme během rozličných akcí. Jejich skladba je opravdu pestrá. Může to být „jen obyčejné“ grilování na terase, ale také třeba zvěřinové hody, které pravidelně přilákají hosty z celé republiky. Mezi další sezónní akce patří třeba speciality dýňové, chřestové, jahodové, rebarborové, ale také zabíjačkové menu nebo králičí hody. A co se v nejbližší době chystá? Dozvíte se v kalendáři akcí.

Co najdete na jídelním lístku

Jídelnímu lístku vévodí české pokrmy. Některé z nich šéfkuchař vylepšil modernějším pojetím. Pochutnáte si třeba na terině z uzeného hovězího jazyka, výborném krému ze sladkých brambor. Z hlavních chodů doporučujeme trhaná vepřová žebírka na sladké kukuřici, grilovaného candáta na šouletu z cizrny nebo prémiový steak z hovězí svíčkové s gratinovanými bramborami. Potěšíme však také chutě milovníků tradiční české kuchyně, kteří si smlsnou na oblíbené svíčkové na smetaně s houskovým knedlíkem a brusinkovým terčem nebo si vychutnají vepřového vrabce se zelím a horáckým knedlíkem. Na přání připravujeme rovněž pokrmy pro hosty s dietními omezeními.

Nápojové osvěžení

Bylinky ze zámecké zahrady využíváme nejen v kuchyni, ale také pro přípravu vlastních bylinkových sirupů, limonád a míchaných nápojů. Velmi oblíbený je například osvěžující letní drink Hugo. Pokud dáváte přednost známým značkám, žízeň uhasíte limonádami ZON a Kofola nebo českým pivem Pilsner Urquell. Chuťové pohárky pohladí lahodnost moravských vín ze Znovína Znojmo, Vinných sklepů Lechovice či od společnosti Víno Lípa Mikulov. Milovníci zahraničních vín budou nadšeni bohatým výběrem vín z Rakouska, Itálie nebo Francie. Kofeinovou vzpruhu a skvělou chuť vám poskytne káva Buondi nebo Bazzara.

Prostředí restaurace

Restaurace Stodola tvoří svým stylem protiklad k historickým budovám zámeckého areálu. Mezi barem a jídelní částí se nachází taneční parket, na kterém to můžete rozbalit zejména při oblíbených večerech s živou hudbou. Restauraci obklopuje zimní zahrada a terasy, které přímo lákají k tomu, abyste tam třeba posnídali. Prostředí restaurace vás zkrátka nadchne. Stejně jako jídlo. Přesvědčte se sami – nejdřív ve fotogalerii a pak na vlastní chutě.

Váš oblíbený stůl vám rádi zarezervujeme na +420 724 400 497.

Nebo se rovnou ubytujte

a vychutnejte si více našich specialit.

Rezervujte
si pokoj